Get started Bring yourself up to speed with our introductory content.

Email quiz answers: What's your final reply?

Email is a vital tool of business, with more than 40 billion messages sent daily, according to one research firm. How much do you know about it? Here are the answers to last month's quiz.

Last month we posted a quiz, Email: What's your final reply?, and asked you to send us your answers for a chance to win a $25 Amazon.com gift certificate. We had a great response and are in the process of notifying the winner. We'd like to congratulate all the quizmasters who participated and, for those who are interested, offer up the answer key. The quiz will remain up for anyone who would still like to take it, and keep checking back to see when we post a new one!

1. In "Email etiquette policies: Big savings and productivity," how much time does the average worker spend reading and/or deleting spam each day?
Answer: a. 10 minutes

2. What is included in Joel Dubin's list of inbound risks that accompany email in "Email security buying decisions"?
Answer: c. all of the above

3. In the tip "Email archiving and compliance tools: SMB Buying Decisions," Elisabeth Horwitt writes that many email archiving systems include a "single instant" feature that stores the primary copy of an e-mail or attachment, but not copies sent to various colleagues. This feature can reduce storage costs by how much?
Answers: b. 15% to 20% and c. 20% to 25%
Editor's Note: Oops! We admit it, even editors can mess up sometimes. The answer was actually 15% to 25%. Luckily, diligent readers like yourself pointed out our error. As a result, we counted b, c, none and both b and c as valid answers when choosing a winner.

4. Gateway security vendor IronPort Systems Inc. found that image spam had increased how much in 2006 in comparison with 2005, as noted in the article "Image-based spam on the rise"?
Answer: a. 11% overall

5. Which item isn't mentioned in "Email encryption: Five steps to success"?
Answer: c. How much?

6. Email is still the primary target of e-discovery requests, but other forms of electronic records are becoming applicable. In "IM and blogs next target for litigation," what percentage of organizations said they had received a subpoena requesting employee email in 2005?
Answer: c. 24%

7. In "IM boom brings security concerns," what percentage of employees use instant messaging (IM) in the workplace?
Answer: b. 65%

8. Two instant messaging products in "A recipe for secure IM success." are recommended. Which item isn't?
Answer: a. AOL Instant Messenger

9. Email makes for an awkward collaboration tool, writes Paul Gillin in "RSS: Really simple stuff." RSS delivers a regularly updated stream of information -- what is the term for that stream?
Answer: c. a feed

10. In "Email etiquette policies: Big savings and productivity," Tom Pisello notes that spam comprises how much of an organization's email?
Answer: b. 20%

This was last published in March 2007

Dig Deeper on Small-business infrastructure and operations

Start the conversation

Send me notifications when other members comment.

Please create a username to comment.

-ADS BY GOOGLE

SearchCompliance

SearchHealthIT

SearchCloudComputing

SearchMobileComputing

SearchDataCenter

Close